4. Miten siirrän tiedostoja palvelimelle? (FTP)

Voit siirtää tiedostoja palvelimelle luomalla FTP-tilin ja siirtämällä tiedostot jonkin FTP-ohjelman kautta. Halutessasi voit myös käyttää palvelusta löytyvää Tiedostonhallinta-työkalua.

FTP-tilin luonti

FTP-tilin luominen onnistuu cpanelin kautta ja ohjeen tähän löydät videolta osoitteesta: https://tiedot.net/wp-content/uploads/2021/05/Ftp-tilin-luonti-ja-poisto.mp4?&autoplay=0&mute=0&loop=0

Ohjeita cpaneliin kirjautumiseen löydät osoitteesta https://wepardi.atlassian.net/wiki/spaces/AS/pages/655591

FTP-ohjelman käyttö

Kun tili on luotu niin voit käyttää FTP-yhteyttä esim. ilmaisella FileZilla -ohjelmalla (https://filezilla-project.org/ )

Pikayhdistäminen

Syötä vaadittavat tiedot FTP-yhteyden muodostamista varten:

Isäntä: Isäntä on palvelimen osoite, esim. ftp.omadomain.com. Tässä esimerkissä palvelimen osoite on ftp.weparditestaa.com Voit tarvittaessa tarkistaa oikean osoitteen asiakaspalvelustamme mikäli yhteyden muodostaminen ei onnistu.

Käyttäjänimi: Käyttäjänimenä toimii luomasi FTP-käyttäjätilin käyttäjätunnus. Tässä esimerkissä käytämme videolla luotua tiliä valitsenimi@weparditestaa.com.

Salasana: Syötä tähän luomasi FTP-käyttäjätilin salasana.

Portti: Webhotelleissa porttina on oletuksena 21. Tämän kentän voi myös jättää tyhjäksi.

Muodosta yhteys valitsemalla Pikayhdistä.

Kun FTP-yhteys on muodostettu, saat eteesi kaksi näkymää. Vasemmanpuoleinen näkymä näyttää tiedostot omalla koneellasi ja oikeanpuoleinen näkymä näyttää tiedostorakenteen palvelimella.

Kaikki sivuston julkiset tiedostot sijaitsevat public_html -hakemistossa.

Yhteyden tallennus Sivustonhallinta -työkalulla

Voit myös tallentaa FTP-yhteytesi tiedot FileZilla ohjelman Site Manageriin. Tämä on kätevää, mikäli sinulla on tarve käyttää usein FTP-yhteyttä tai haluat tallentaa useita eri yhteyksiä. Avaa sivustonhallinta klikkaamalla kuvaketta.

Seuraavaksi voit valita joko valmiin yhteyden tai luoda uuden valitsemalla “Uusi sivusto” ja määrittämällä yhteyden asetukset kohdalleen.

 

 

 

Tiedostonhallinta-työkalu

Halutessasi voit myös käyttää tiedostojen siirtoon palvelustasi löytyvää Tiedostonhallinta-työkalua.

Ohjeita sen käyttöön löydät osoitteesta https://wepardi.atlassian.net/wiki/spaces/AS/pages/655543

Ohjeita cpaneliin kirjautumiseen löydät osoitteesta https://wepardi.atlassian.net/wiki/spaces/AS/pages/655591