FTP-ohjelman käyttö

Voit käyttää FTP-yhteyttä joko käyttämällä cPanel -hallinnan pääkäyttäjän tunnuksia, tai voit vaihtoehtoisesti luoda cPanel -hallinnassa erillisen FTP-käyttäjätilin.

Voit käyttää FTP-yhteyttä esim. ilmaisella FileZilla -ohjelmalla (https://filezilla-project.org).

Pikayhdistäminen

Syötä vaadittavat tiedot ftp-yhteyden muodostamista varten:

Isäntä. Isäntä on palvelimen osoite, esim. ftp.omadomain.com. Voit tarvittaessa tarkistaa oikean osoitteen asiakaspalvelustamme mikäli yhteyden muodostaminen ei onnistu.

Käyttäjänimi. Käyttäjänimeksi toimii joko cPanel -hallinnan pääkäyttäjän käyttäjätunnus tai erikseen luomasi FTP-käyttäjätilin käyttäjätunnus.

Salasana. Syötä joko käyttämäsi pääkäyttäjätilin salasana tai erikseen luomasi FTP-käyttäjän salasana.

Portti. Webhotelleissa porttina on oletuksena 21. Tämän kentän voi myös jättää tyhjäksi.

Muodosta yhteys valitsemalla Pikayhdistä.

Kun FTP-yhteys on muodostettu, saat eteesi kaksi näkymää. Vasemmanpuoleinen näkymä näyttää tiedostot omalla koneellasi ja oikeanpuoleinen näkymä näyttää tiedostorakenteen palvelimella.

Kaikki sivuston julkiset tiedostot sijaitsevat public_html -hakemistossa.

Yhteyden tallennus Sivustonhallinta -työkalulla

Voit myös tallentaa FTP-yhteydesi tiedot FileZilla ohjelman Site Manageriin. Tämä on kätevää, mikäli sinulla on tarve käyttää usein FTP-yhteyttä tai haluat tallentaa useita eri yhteyksiä. Avaa sivustonhallinta klikkaamalla kuvaketta.

Seuraavaksi voit valita joko valmiin yhteyden tai luoda uuden valitsemalla “Uusi sivusto” ja määrittämällä yhteyden asetukset kohdalleen.