HTTP-virhe 500

Jos sivustosi palauttaa virheen Internal Server Error 500, siihen voi olla useita syitä. Yleensä sivuston ylläpitäjän osalta vaaditaan tässä tapauksessa toimenpiteitä.

Korruptoitunut .htaccess -tiedosto

Ensimmäisenä kannattaa tarkastaa .htaccess -tiedosto. Se löytyy palvelimelta hakemistosta public_html.

Lisää muistia

Joskus Internal Server Error johtuu siitä, että jokin lisäosa, teema tai funktio sivulla tarvitsee suoriutuakseen enemmän muistia, kuin on saatavilla. Ks. /wiki/spaces/IKB/pages/579469 ja PHP:n lähetyskoko.

Lisäosat

Kyse voi olla myös julkaisujärjestelmään asennetuista lisäosista. Mikäli käytössäsi on esim. WordPress, voit kokeilla poistaa lisäosat tilapäisesti käytöstä ja testata onko tällä vaikutusta virheilmoitukseen.

Voit uudelleennimetä plugins -hakemiston alla olevat hakemistot väliaikaisesti esim. <lisäosa>.deactivate -muotoon jolloin ne eivät lataudu.

Jos sivusto alkaa toimia kun lisäosat ovat pois käytöstä, voit sen jälkeen aktivoida jokaisen lisäosan yksi kerrallaan palauttamalla hakemiston nimen alkuperäiseksi. Tarkista kunkin lisäosan aktivoinnin jälkeen, palautuuko sama virhetilanne uudelleen. Näin saatat löytää sen lisäosan, joka aiheuttaa ongelman.